top of page

Άρθρο στη Αμαρυσία για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17/01/2017

www.amarysia.gr

ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ"

Τα προβλήματα υποδομών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, αλλά και στο γειτνιάζον Νηπιαγωγείο βρέθηκαν στο επίκεντρο προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου κ. Ακριώτης και ο πρόεδρος του παρακείμενου Νηπιαγωγείου κ. Κορωναίος, μαζί με άλλα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων εξέθεσαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς, όπως ανέφεραν, ενώ είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, πέρασε περίπου 1 ½ μήνας δίχως κάποια απάντηση στα αιτήματά τους.

Ο εκπρόσωπος των γονέων του 16ου Δημοτικού, τόνισε ότι υπάρχει εκκρεμότητα από το 2013 ως προς τη μελέτη στατικότητας στο κτήριο, ενώ δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση της απαλλοτρίωσης του χώρου δίπλα στο σχολείο, για να επεκταθεί το προαύλιο, καθώς, όπως τόνισε, «ο υφιστάμενος χώρος είναι πολύ μικρός για τα 260 παιδιά».

Απαντήσεις

Απαντώντας, ο εντεταλμένος για θέματα παιδείας, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, αφού υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το 2015 την επανεπιβολή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο γειτονικό οικόπεδο με το Δημοτικό, πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται το απαραίτητο τοπογραφικό, προκειμένου η Πολεοδομία να προχωρήσει στην πράξη αναλογισμού, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης και απαλλοτρίωσης». Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Καρλαύτη, είναι ότι το οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως Κοινόχρηστος Χώρος Πρασίνου. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση γης για να γίνει προαύλιο, παρά μόνο εφόσον βρεθεί άλλος χώρος να τον αντικαταστήσει ως Κ.Χ. Πρασίνου, μια διαδικασία την οποία χαρακτήρισε ως «χρονοβόρα».

Για το θέμα του Νηπιαγωγείου και τη στενότητα χώρου που έχει προκύψει επειδή μια αίθουσά του την χρησιμοποιεί το Δημοτικό, ο κ. Καρλαύτης υπογράμμισε ότι «γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί άλλη μια αίθουσα», ωστόσο κι εδώ εντόπισε δυσχέρειες: «Για να να χτιστεί από πάνω μια ή δύο αίθουσες, είναι κάτι πολύ χρονοβόρο, επειδή πρέπει να γίνουν μελέτες και να βρεθεί χώρος προσωρινής μετακίνησης του Νηπιαγωγείου, καθώς χρειάζεται σκάψιμο, νέα θεμέλια κλπ»

«Σειρά παρεμβάσεων και στα δύο σχολεία»

Οι εκπρόσωποι του 16ου Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου τόνισαν, επίσης, ότι «τα παιδιά μας βρέχονται, στάζουν τα ταβάνια και το ολισθηρό δάπεδο εγκυμονεί κινδύνους, ενώ στο Νηπιαγωγείο διαπιστώνεται πρόβλημα προσβασιμότητας, αφού υπάρχουν τρία σκαλοπάτια δίπλα από το πεζοδρόμιο, το οποίο ζήτησαν να διαπλατυνθεί, ώστε για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά».

Σε αυτό το σημείο, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, παρέθεσε σειρά παρεμβάσεων από τον Δήμο και στα δύο σχολεία. Όπως ανέφερε, «επισκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ, τοποθετήθηκε εσωτερική ηχομόνωση μεταξύ των διπλανών αιθουσών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, καθαρίστηκαν τα μάρμαρα στις σκάλες, συντηρήθηκαν και ενισχύθηκαν οι ντουλάπες σε όλες τις τάξεις, συντηρήθηκε και βάφτηκε η πέργκολα, επισκευάστηκε η κεραμική προστασία των δύο κτηρίων, κλαδεύτηκαν πεύκα, μονώθηκε το πρόσθετο κτήριο που έβαζε υγρασία και έβλαπτε τους υπολογιστές».

Όπως τόνισε, σύντομα θα επεκταθεί ο συναγερμός σε 11 αίθουσες, θα εγκατασταθεί θυροτηλέφωνο, θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης (μέσα στις γιορτές έσπασε και έχει δοθεί προσωρινή λύση), ενώ, για το Νηπιαγωγείο, όπως ανέφερε, «προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε τη μόνωση της ταράτσας και να βελτιώσουμε τις τουαλέτες».


Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
bottom of page