top of page

Πρόσκληση διευθυντή & συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας

Προς: Διευθυντή 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου & Σύλλογο Διδασκόντων

Αρ. Πρωτ.: 24/0415

Αγαπητέ κ.Διευθυντά και κ.κ.Διδάσκοντες,

Όπως και εσείς, ως διδάσκοντες, γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας το σχολείο μας έχει σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του, τα οποία ευλόγως θέτουν εμπόδια, στην ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή σας, αυτήν της επιτελέσεως του εκπαιδευτικού σας έργου. Τα προβλήματα αυτά αν και έχουν εντοπισθεί εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον και παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες στα πλαίσια του εφικτού, από τον κ.Διευθυντή, μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιλυθεί με ευθύνη των καθ’ ύλην αρμοδίων φορέων Δήμου και ΚΤΥΠ Α.Ε.(Ο.Σ.Κ.).

Συγκεκριμένα:

1.Με την υπ’ αριθ.3/2014 Έκθεση Επικινδύνου του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αμαρουσίου οι δύο πρόσθετες αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και γι’ αυτό τον λόγο δεν λειτουργούν. Όμως δεν έχει ληφθεί κανένα νόμιμο και κατάλληλο μέτρο ασφαλείας θέτοντας έτσι σε καθημερινό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, τα οποία κινούνται συνεχώς κάτω και γύρω από αυτές!!!

2.Αυτές οι ως άνω αίθουσες είναι αυθαίρετες, γεγονός που αν και κωλύει την έκδοση οικοδομικής αδείας επισκευής, ο Δήμος δεν έχει προβεί άμεσα στην τακτοποίηση-νομιμοποίησή τους, όπως όφειλε.

Επίσης η στέγη του υπολοίπου κτιρίου όταν βρέχει, στάζει νερά μέσα στις αίθουσες κατά την ώρα της διδασκαλίας.

3.Ο Δήμος αν και είχε υποσχεθεί, αρνείται με διάφορα προσχήματα, να αναλάβει το κόστος επισκευής των αιθουσών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ), ισχυριζόμενος ότι ο ΟΣΚ είναι ιδιοκτήτης. Όμως με νόμο, μετά το 1992 ο Δήμος (όπως όλοι οι Δήμοι) όφειλε να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να έλθει το κτίριο του σχολείου μας στην κυριότητά του. Αλλά μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει πράξει τίποτα για το θέμα αυτό. Αποτέλεσμα, σήμερα να εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο του Αμαρουσίου, το σχολείο και το οικόπεδό του ως ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ΚΑΕΚ 050141040009/0/0)- ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΣΚ-, γεγονός το οποίο επίσης κωλύει την επισκευή του σχολείου μας.

4.Το σχολείο αν και είναι 12θέσιο, δηλ. έπρεπε να διαθέτει κατ’ ελάχιστον 16 αίθουσες, δηλ.: 12 αίθουσες διδασκαλίας+1 αίθουσα πληροφορικής+1 εργαστήριο φυσικής και χημείας+1 αίθουσα εντάξεως+1 αίθουσα εκδηλώσεων, λειτουργεί σήμερα ως 11θέσιο, με μόλις 8 αίθουσες, δημιουργώντας ανορθόδοξα και άλλες 3 αίθουσες επιπλέον, δια του χωρισμού της αίθουσας εκδηλώσεων σε 3 χώρους εκ των οποίων ο ένας λειτουργεί και ως τραπεζαρία!!! Δηλ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΜΙΑ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ-ΧΗΜΕΙΑΣ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι την επομένη σχολική χρονιά, να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την εγγραφή μαθητών στην Α’ Τάξη, το οποίο θα «επιλυθεί» εκδιώκοντας μαθητές από τον χώρο του 10ου Νηπιαγωγείου.

Επί αυτού η μόνη μακροχρόνια εφικτή λύση, όπως εσείς κ.Διευθυντά ορθώς έχετε προτείνει, είναι η ανέγερση αιθουσών πάνω από το 10ο Νηπιαγωγείο. Εν συνεχεία η απαλλοτρίωση και ανέγερση μόνιμου νηπιαγωγείου στον χώρο του πάρκινγκ, ο οποίος έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως χώρος ανεγέρσεως σχολικού κτιρίου, ώστε έτσι να απελευθερωθούν και να παραδοθούν μόνιμα στο Δημοτικό Σχολείο οι αίθουσες του σημερινού 10ου Νηπιαγωγείου

Έτσι εχόντων, δυστυχώς, των πραγμάτων, με πρωτεύοντα λόγο την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μας και επειδή στις 21/4/2015 και ώρα 7 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, όπου θα ζητηθεί το θέμα και έχουμε την δυνατότητα να λάβουμε τον λόγο και να παρέμβουμε ως γονείς

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μας παράσχετε την πολύτιμη βοήθειά σας στην κοινή μας προσπάθεια, που έχει ως μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας και την βελτίωση των συνθηκών της μαθησιακής διαδικασίας, δια της φυσικής σας παρουσίας στις 21/4/2015 και ώρα 18:30, όπου θα συγκεντρωθούμε όλοι οι γονείς με τα παιδιά μας, στο χώρο του Σχολείου μας για να πάμε όλοι μαζί στο Δημαρχείο ώστε να τους καταστήσουμε σαφές ότι όλοι μαζί απαιτούμε για τα παιδιά μας, το πρόβλημα να είχε ήδη λυθεί από ΕΧΘΕΣ!! επίσης

Σας παρακαλούμε κ.Διευθυντά, ως Πρόεδρος, να ορίζεται άμεσα ημερομηνία Συνεδριάσεως του Σχολικού Συμβουλίου για να εξετάσουμε από κοινού (Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων) το τρέχον και μείζον πρόβλημα του Σχολείου μας και να αποφασίσουμε τις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες-δράσεις για την ταχύτατη επίλυσή τους.

Προσμένοντας μετά βεβαιότητος στην συνδρομή σας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.


Πρόσφατα
Αρχείο
Αναζήτηση
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
bottom of page